Naar Maraboi

Direct naar Maraboi reizen

Eenmaal aangekomen op de luchthaven in Nairobi hangt het er van af of je een dag of een nachtvlucht hebt geboekt.

Na een dagvlucht (meestal beter te boeken) kom je laat aan en moet je naar de stad met bv een taxi om te overnachten. Als je een nachtvlucht hebt geboekt kom je vroeg in de ochtend aan en kun je meteen doorreizen. Het is wel vermoeiend na een slechte nacht in het vliegtuig, want de busreis duurt nog minstens 6 uur…

Vervolgens ga je naar een boekingskantoor van een busmaatschappij en boekt de eerstvolgende bus.u00a0 O.au00a0 AKAMBA is een betrouwbare lijn en dicht bij de hotels. Ook EASY COUCH is een goede maatschappij. Tip: neem niet de achterste plaatsen in een bus, wacht liever op een volgende, er is genoeg te beleven in Nairobi. Je bagage kan bij de maatschappij in bewaring worden genomen, dat is redelijk veilig.

De route die de bus neemt is op een aantal plaatsen adembenemend mooi. Het eerste grote meer aan de linkerkant is Lake Naivasha. Je kunt duidelijk de kassen zien van de rozenkwekers. Vervolgens zie je Lake Elementaita. Langs de rand zie je roze vogels, de flamingo’s. Als je door de vlakte rijdt let dan goed op vaak lopen er zebra’s, bavianen of antilopes langs de weg.

In Nakuru zie je het Nakuru meer, hierna maakt de bus een stop, je kunt de toiletten gebruiken (niet zo fris, maar oke) en je kunt wat eten of een bekertje koffie drinken. Let op je handbagage! Na een tijdje start de chauffeur de bus en moet iedereen weer plaatsnemen.

Na enige tijd kom je door het Mau gebergte waar de temperatuur vele graden zakt. Voor Kericho kom je door uitgestrekte thee-plantages. Bij de stop in Kericho stap je uit, vergeet de bagage niet.

Hier staat een medewerker van PINK je op te wachten. Je moet dan natuurlijk wel gebeld hebben om de aankomsttijd te melden! Samen reis je vanaf Kericho met de Matatu door een prachtig berglandschap naar Sondu. Daar wachten opnieuw mensen van Maraboi om je te helpen met je bagage. Vanaf hier moet je nog ongeveer een kilometer lopen.

Het is ook mogelijk dat iemand van PINK je afhaalt van het viegveld in Nairobi en die alles voor je regelt. Vooral de eerste keer is dat prettig. De kosten van afhalen vallen reuze mee.

Sluit Menu