Reizen naar Kenia

Algemene Reisinformatie

Internationaal vliegen

Er zijn verschillende vliegmaatschappijen die Nairobi aandoen als einddoel of als tussenstop. Betrouwbare maatschappijen die u tegen een redelijk tarief naar Nairobi vervoeren zijn:

KLM / Kenya Airways 
Zij bieden in combinatie dag- en nachtvluchten. Er zijn soms voordeliger mogelijkheden door in Düsseldorf of Brussel te vertrekken. De bagage wordt altijd doorgelabeld tot Nairobi.

Turkish Airlines 
De tarieven zijn voordelig! De reis duurt langer omdat u in Istanbul moet overstappen. Het voordeel van overstappen is wel dat u even de benen kunt strekken.
Let op dat u een goede aansluiting heeft bij de terugvlucht. Het verschil per dag is groot. De bagage wordt doorgelabeld tot Nairobi.

British Airways 
Er zijn dag- en nacht- vluchten. De reis duurt langer omdat u in Londen moet overstappen. De bagage wordt doorgelabeld tot Nairobi.

Swiss 
De reis duurt langer omdat u in Zürich moet overstappen. De bagage wordt doorgelabeld tot Nairobi.

Soms vindt men het prettig om de boeking door een gespecialiseerd bureau te laten afhandelen. Kijk wel uit want de prijzen kunnen erg verschillen. We hebben goede ervaringen met het boeken via internet. Zoeken naar goedkope mogelijkheden gar goed met ebookers.nl en als iets er goed uitziet is D-reizen net iets goedkoper.

U print dan uw eigen ticket en later kunt u on-line inchecken en uw instapkaart printen. Ga bijvoorbeeld naar www.d-reizen.nl. Vul de vakjes in en bekijk de verschillende resultaten. Als u niet vroeg genoeg boekt zijn de goedkope reizen al volgeboekt. D-reizen geeft goede service en u kunt zelf de tarieven zien van verschillende maatschappijen in de seizoenen. Let heel goed op de aansluitingstijden some zijn die meer dan 20 uur!

Echt zoeken doet u met momondo.nl tamelijk ingewikkeld maar dan vindt u de echt lage prijzen. Boeken via GATE 1 geeft geen problemen. Evt problemen kunt in het Nederlands overleggen.

Hoogseizoen is voor de ene maatschappij anders dan voor een andere. Meestal is midden juni het begin en midden september het eind van het hoogseizoen.
Ook het verschil in tarieven ligt dan anders.

Lokaal vliegen

Er zijn verschillende vliegmaatschappijen die in Kenya tussen de verschillende vliegvelden en veldjes heen en weer vliegen. Het schijnt ook mogelijk te zijn om je te laten vervoeren met een heel klein privé vliegtuigje.
Betrouwbare maatschappijen die u tegen een redelijk tarief kunnen vervoeren zijn:
Kenya Airways, 540 en Jetlink .

Zij bieden twee vluchten gedurende de dag. In de Nacht kan er niet gevlogen worden naar de kleinere vliegvelden. De laatste vluchten eindigen in Nairobi als het donker is geworden. Kenya Airways en East African heeft een boekingskantoor in Kisumu.

Alles inbegrepen kost een lokale vlucht ongeveer 50 Euro, afhankelijk van de koers en de brandstofkosten. (Kisumu Mombasa met overstap in Nairobi ongeveer 160 Euro).

Sinds augustus 2011 is KISUMU een internationale luchthaven geworden.

Overige vervoersmiddelen

Trein

De nieuwe spoorverbinding Nairobi – Mombasa is klaar. Het is een moderne treinverbinding, hij loopt over een lang viaduct helemaal over Nairobi Natinal Park.
Met bouw van de verbinding naar Kisumu is begonnen in de richting van Kericho via Nakuru. Het is momenteel niet mogelijk om met de trein naar Kisumu te reizen.

Over de weg

Bus
Reizen met de bus duurt wat langer dan met een personenauto, maar is daarentegen veel goedkoper en het uitzicht is zelfs beter. Elke maatschappij heeft zijn vertrekpunt. Alleen tussen de grote steden beschikbaar. Boeken is beter, want achterin valt de reis niet mee.

Matatu
Ze zijn er in allerlei vormen, de minibusjes rijden snel en soms gevaarlijk men kan niet overal opstappen, uitstappen gaat wel. Er zijn er veel. Sommige busjes stoppen overal om passagiers op te nemen. Ze schieten daardoor niet op.

Voor de echt achteraf gelegen plaatsen kom je meestal in een bus of een ouderwetse Matatu terecht dat is een pick-up met een passagiersruimte achterop gebouwd. Het aantal passagiers is afhankelijk van de vraag op dat moment en kan oplopen tot wel 20 personen in een busje.

In Kenya is het aantal passagiers per vervoermiddel geregeld. Elke passagier moet een veiligheidsriem dragen en de maximum snelheid is 80 Km per uur. (Niet dat iedereen zich daar aan houdt) Om dit te controleren zijn er hier en daar road blocks. Op de vertrekpunten staan allerlei busjes voor allerlei bestemmingen door elkaar. Je bus vinden is niet moeilijk want er lopen tientallen tod’s (mannen zonder baan die wat willen verdienen) om je naar een bepaalde bus te praten/schreeuwen. Het is een drukte van belang.

Als je eenmaal zit komen veel verkopers langs om werkelijk van alles te verkopen. De prijzen zijn hoog de CD’s en bandjes zijn vaak illegale soms slechte kopieën en het water is vaak niet gekookt. Neem ook geen vers fruit je kunt het niet wassen en dat is echt nodig. Neem zeker geen klaargemaakt fruit, hoe lekker het er ook uit ziet, dat is een zekere manier om buikloop te krijgen of erger.

Sluit Menu