Over PINK ltd.

PINK (Pensioners IN Kenya) Limited

PINK Limited is een bedrijf gevestigd in Kenia onder nummer C84814. Pink Ltd. staat los van Stichting OKE, maar er is wel sprake van een nauwe samenwerking. De kleuterklas mag bijvoorbeeld gratis spelen op het terrein van Pink Ltd., de cursussen die door de Stichting worden georganiseerd maken gebruik van de faciliteiten van Pink Ltd. tegen een gereduceerd tarief, of als het voor de studenten is gratis.
Studenten die niet thuis kunnen verblijven mogen op het terrein van Pink Ltd. verblijven, daarvoor in ruil helpen zij mee het terrein te onderhouden. Een relatie met weerderzijds voordeel dus.

De verantwoordelijkheid van het bedrijf (Ltd.) is beperkt tot een relatief kleine inleg. Het is niet de bedoeling dat er winst wordt gemaakt. Eventuele overschotten worden opnieuw geïnvesteerd in het bedrijf zelf of de projecten, waaronder projecten van Stichting OKE.

Onder de vlag van PINK Ltd. kunnen allerlei activiteiten ter plaatse worden uitgevoerd of gestart zonder dat daar meteen een licentie voor nodig is. Er is overleg geweest met de Chief van het district Kericho omdat ons terrein (Maraboi) daar in ligt. Landelijk was er overleg met het toenmalige Investment Promotion Centre uit Nairobi.

Op dit moment zijn er tien mensen in dienst van PINK Ltd.
Als er veel gasten zijn worden er mensen uit de omgeving ingeschakeld op tijdelijke basis.


Onze Doelen

Werkgelegenheid

Het doel van dit project is om werkgelegenheid te creëren voor de lokale bevolking, met name voor jongeren, in en rond de plaats Sondu.

Kennis maken met Kenia

Een tweede doel is om toeristen een kans te bieden op een aangenaam en nuttig verblijf in het schitterende vakantieland Kenya.

Kennis maken met Kenia

Het derde doel is om de kennis en ervaring van de Nederlanders in Maraboi zo goed mogelijk te benutten ten gunste van de plaatselijke bevolking. Alles op vrijwillige basis.

De initiatiefnemers

Bert en Marijke Rieks-van Dalsen

Alleen al het verblijven van Nederlanders in Maraboi betekent werkgelegenheid voor mensen in Sondu. Het betekent ook opleiding en werkervaring. Denk aan koken, onderhoud, schoonmaken, wassen, bedienen, bewaken. Voor de tuinmannen is er werk in de tuin. Voor de lokale aannemers is er natuurlijk werk te vinden in de bouw van de huizen, het restaurant en de nieuwe keuken en nog andere ruimtes zoals de shade. De lokaal gebakken bakstenen die we gebruiken voor de bouw zorgen voor lokale werkgelegenheid. Voor de timmerlui is er werk in het maken van stoelen, tafels, kasten, deuren en kozijnen. Op de markt worden er meer groenten en fruit verkocht en de winkels verkopen meer spullen.

De plaatselijke bevolking heeft er dus voordeel bij als er projecten worden uitgevoerd.

Sluit Menu